Scheerapparaten versus scheermessen: wat is de beste keuze?

Het bijhouden van je gezichtsbeharing kan een moeilijke taak zijn. Er zijn honderden verschillende baardstijlen, verzorgingstips en methoden die door velen als heiligdom worden gezien. Maar een van de belangrijkste vragen die we onszelf moeten stellen is welk gereedschap de juiste is. Nou, helaas is het antwoord op die vraag niet duidelijk. Elke man op de planeet heeft een andere gezichtsvorm, structuur, haartype en persoonlijke stijl. Om het simpel te zeggen: elk scheermes zal niet voor elke man werken.

Er zijn echter enkele geweldige manieren om het speelveld te verkleinen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het scheerapparaat of scheermes dat jou het beste zal dienen.

Wegwerpmesjes

Dit is het meest voorkomende scheergereedschap: de wegwerpscheermesjes. Deze worden meestal geleverd met 3 tot 5 messen per scheermesje en zijn de beste keuze voor de beginnende gebruiker, of als je gewoon een schone, gladde scheerbeurt zoekt. Deze scheermessen zijn niet gemaakt om echt een stijl te fixen: ze verwijderen haar, maar dat is het wel. Wegwerpscheermesjes zijn erg handig om mee te reizen, maar na een aantal keren gebruik zullen de messen bot worden, wat betekent dat je hem moet vervangen.

Elektrische scheerapparaten

Alls je echt los wilt gaan en de baard wilt stylen, dan kan een elektrisch scheerapparaat een goede optie zijn. Met veel meer controle dan een standaard scheerapparaat kan het elektrische scheerapparaat worden gebruikt om de baard te scheren, te trimmen en vorm te geven. Er zijn veel briljante opties zoals scheerapparaten van Braun of Philips die zich aanpassen aan de dikte en lengte van je baard en die overeenkomstig zal trimmen of scheren. Er zijn zefs waterdichte scheerapparaten te koop, wat betekent dat je niet langer beperkt bent tot droge scheerbeurten.

Double Edge Razor

Dit wordt beschouwd als de beste optie voor mensen met een meer gevoelige en prikkelbare huid. Ze staan ​​bekend als het veiligheidsscheermes, omdat ze zijn gebouwd op een manier die een zachtere scheerbeurt biedt. Vergelijkbaar met het gebruik van een wegwerpscheermesje, is er de extra investering voor het kopen van crèmes en schuim.

De Straight Razor

De laatste optie is er een die waarschijnlijk wordt herkend door films uit de jaren ’70. Het ouderwetse, kapperachtige scheermes is er één dat vóór alle andere concurrenten dateert. Maar is het de beste keuze? Als je een gladde scheerbeurt zoekt, dan is dit een geweldige optie. Dit scheerapparaat geeft waarschijnlijk de scheerbeurt die het dichtst bij de huid ligt en is zeer precies. Je zult hem regelmatig moeten slijpen om hem te onderhouden en scherp te houden, maar het is zeker een goede keuze.

Baardtrimmer

Een baardtrimmer is een geweldige optie voor diegenen die niet elke dag een volledige scheerbeurt nodig hebben. Het product heeft de toepasselijke naam omdat het ideaal is voor snelle trimsessies om de baard er netjes uit te laten zien.

Uiteindelijk moet de beslissing zijn of je een gladde scheerbeurt wilt of een gebeeldhouwde Viking-achtige en getrimde baard. Elk type scheermes heeft zijn eigen plus- en minpunten. Hopelijk geeft dit je een beter inzicht in het maken van die keuze.

Aanbevolen artikelen