5 hobby’s waar je aan kunt verdienen!

Je houdt er niet van om stil te zitten, maar om je tijd te stoppen in iets wat weinig lucratiefs met zich mee brengt, daar houd je ook niet echt van. Dit is niet handig, want de meeste hobby’s zijn gericht op jou en niet op het geld. Toch geldt dat niet voor elke hobby! In deze blog noemen we vijf hobby’s waar jij je aan kunt wagen, waar nog een zakcentje aan te verdienen is ook. Steek de handen maar uit de mouwen!

Een moestuin

Heb jij groene vingers? De kans dat je bij je eigen huis al regelmatig de tuin in moet om het één en ander bij te houden. Maar, heb je er nooit aan gedacht om hier iets lucratiefs van te maken? Door groente en fruit te laten groeien in je tuin, zorg je ervoor dat je kosten bespaart bij het boodschappen doen. Daarnaast kun je dit ook gemakkelijk verkopen: wie houdt er nou niet van een potje zelfgemaakte aardbeienjam?

Sport

Nee, we verwachten niet van je dat je het zelf schopt tot topsporter. Maar, een beetje een mening over sport heb je vast. Met sportweddenschappen kun je gemakkelijk geld verdienen. We raden aan om elke maand een klein, vast bedrag vrij te maken hiervoor. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet te veel geld inlegt, maar dat je er wel een leuk bedrag van terug kunt verdienen. Zet wijs in, want sportwedden is niet iets waar je gemakkelijk geld terugkrijgt.

Fotografie

Hou jij van een mooie wandeling, of hou je ervan om met licht te experimenteren? Fotografie is een geweldige hobby, waar je veel plezier uit kan halen. Maar, naast plezier ligt hier ook een geldbron. Zo kun je jezelf als fotograaf aanbieden voor bruiloften of andere feesten, of kun je proberen met je natuurfoto’s mee te doen aan fotografiewedstrijden. Benut je talent!

Crypto

Eén van de meest voor de hand liggende antwoorden, maar daardoor niet minder noemenswaardig: met crypto kun je gemakkelijk geld verdienen. Zo kun je ethereum kopen en hopen dat deze nieuwe hoogtes bereikt, maar je kunt er ook voor kiezen om op meerdere cryptovaluta in te zetten. Hierbij raden we aan om bij een veilig platform zoals Anycoindirect aan de slag te gaan, zodat je zeker weet dat je je geld niet weggooit. 

Muziek

Bespeel jij een instrument? Nice! Muziek is een verbindend middel, dat mensen niet alleen helpt om de dag door te komen, maar waar je ook een leuk zakcentje aan kunt verdienen. Het maken met je band is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het leren van muziek maken is wel iets dat makkelijk te realiseren is. Bied jezelf aan als leraar en ontdek de nieuwe David Bowie!

Tijd om aan de slag te gaan!

Hopelijk hebben we jou kunnen inspireren tot een nieuwe, lucratieve hobby. Succes!

Aanbevolen artikelen