Jouw bedrijfsauto verzekeren

Dat men zijn of haar eigen auto moet verzekeren, weten de meeste mensen wel. Maar niet iedereen weet hoe deze verzekeringsplicht voor bedrijfsauto’s geregeld is. Ook voor bedrijfsauto’s geldt dat deze verzekerd moeten worden. Zonder een WA dekking mag je met jouw bedrijfsauto niet de weg op. Zorg er dus voor dat jouw bedrijfsautoverzekering in orde is zodat je ongehinderd jouw werkzaamheden kunt verrichten. 

Autoverzekering voor ondernemers

Bij de term autoverzekering denkt men vaak direct aan auto’s van particulieren. Deze associatie is uiteraard niet gek. Als particulier zijnde ben je immers verplicht om jouw auto te verzekeren. Doe je dit niet? Dan mag je niet deelnemen aan het verkeer met jouw auto. Deze regel is voor ondernemers niet anders. Ook als ondernemer zijnde moet je een verzekering afsluiten voor jouw bedrijfsauto. Een bedrijfsauto is doorgaans heel belangrijk binnen een onderneming. Veel werkzaamheden vallen of staan met de inzet van een bedrijfsauto. Zorg er daarom voor dat je een goede zakelijke autoverzekering hebt afgesloten. Het zou immers zonde zijn als jouw onderneming verliezen draait doordat jouw bedrijfsauto niet verzekerd is.

Vind een passende verzekering 

Het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering is dus verplicht. Hoe de dekking van jouw verzekering eruitziet, kun je zelf bepalen. Enkel de WA dekking is bij wet verplicht gesteld. Maar voor welke eventuele aanvullende dekking kun je het beste kiezen? Welke verzekering is het meest geschikt voor jouw bedrijfsauto? Een eenduidig antwoord valt zo niet te geven. Iedere situatie en iedere bedrijfsauto is weer anders. Wel kun je de antwoorden op deze vragen zelf gemakkelijk en snel vinden. Hoe? Door bedrijfsautoverzekering vergelijken. Het vergelijken van bedrijfsautoverzekeringen lijkt wellicht een tijdrovend proces. En dat is het vaak ook wel als je het zelf gaat doen. Maar dat hoeft het niet langer te zijn. Maak gebruik van de vergelijkingswebsite en vind zo simpel en snel een passende bedrijfsautoverzekering.

WA dekking en de wet

Omdat elke bedrijfsauto weer anders is, zijn er verschillende dekkingsmogelijkheden. Jij bent geheel vrij om zelf te bepalen voor welke dekking je kiest. Wel dien je te allen tijde een WA dekking af te sluiten voor jouw bedrijfsauto. Dit is iets waar je niet onderuit kunt komen. Het is namelijk wettelijk verplicht gesteld om iedere bedrijfsauto WA te verzekeren. Wanneer je dit niet doet, mag je met jouw bedrijfsauto niet de weg op. En het niet kunnen gebruiken van een bedrijfsauto is voor een ondernemer natuurlijk buitengewoon onpraktisch. Sluit daarom tijdig een WA verzekering voor jouw bedrijfsauto af zodat je legaal de weg op kunt. 

Aanbevolen artikelen