Bestverkochte auto: Opel lease

De Corsa, Astra, en Zafira: de auto’s van Opel zijn niet van het Nederlands wegdek weg te denken. Het modellengamma van Opel is zo uitgebreid en toch zo herkenbaar. Of je het nu hebt over de personenauto’s van het Duitse merk, of de bedrijfswagens: iedereen weet er wel een op te noemen. Hoe doen ze dat toch?

Opel al jaren aan de top

Opel domineerde jaren de automotive met ‘Beste auto van het jaar’, ‘Beste occasion van het jaar’, ‘Meest verkochte auto van het jaar’, en nog meer felbegeerde prijzen die elk automerk graag in de wacht sleepte. In 2022 staat de Opel Corsa ook nog hoog op de lijstjes als het gaat om de populairste occasion. En dat is niet zonder reden.

Opel maakt onwijs degelijke Duitse auto’s. Voor ondernemers en particulieren is het een stabiel merk met betrouwbare modellen én nooit voor de hoofdprijs. Opel is innovatief op het gebied van elektrisch rijden (denk bijvoorbeeld aan de Opel Corsa-e) en weet jaar in, jaar uit de zakelijke rijder te pleasen met fijne snufjes aan hun bedrijfswagens.

Een Opel tweedehands leasen?

De Movano, Vivaro en Combo zijn de populairste bedrijfsbussen van Opel. De bedrijfswagens zijn tegenwoordig verkrijgbaar met een elektrische aandrijving in de vorm van krachtige accu’s. Zo kun je al ondernemer ook met een bedrijfswagen duurzaam ondernemen en bijdragen aan het milieu. Een nieuwe elektrische bedrijfswagen schaf je voordelig aan met extra subsidie. Als je aanspraak doet op de SEBA-regeling, krijg je tot wel € 5000,- terug. Dat geldt niet alleen voor kopen, maar ook voor zakelijk leasen met financial lease.

Liever een tweedehands Opel bestelauto? Dan is de keuze ook reuze! Kies bijvoorbeeld voor een krachtige diesel, duurzame CNG, of met benzine motor. Opel lease bedrijfswagens zijn voordelig in de aanschaf en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. H2L2? Geen probleem. Dubbele cabine? De Movano staat voor je klaar. En voor personenvervoer? Dan kies je de Vivaro. Zelf je leasebedrag berekenen? Gebruik de lease calculator op FinancialLease.nl

Hoe werkt zakelijk leasen?

Eerste keer zakelijk leasen? Dan komt er veel op je af. Kies je voor operationeel leasen, ga je privé leasen of toch maar financial leasen? Welke leasevorm het beste bij jouw onderneming past, is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer je een KVK-nummer hebt, is het bij voorbaat al niet verstandig om te gaan voor private lease. Het woord zelf zegt het al: dat is voor particulieren. Aan private lease zijn geen fiscale voordelen te behalen voor ondernemers. Vaak is de leasevorm erg beperkt, en dat wil jij als ondernemer natuurlijk niet. 

Dan zijn er nog de opties van operational en financial leasen. Operational lease kun je vergelijken met het huren van een auto voor een langere periode. Je betaalt een vaste prijs per maand, en alle kosten van het onderhoud, wegenbelasting en verzekering zijn inbegrepen. Helaas kun je vaak niet kiezen voor een tweedehands auto, waardoor je altijd een nieuwe auto krijgt, die vaak geen onderhoud behoeft. Een nieuwe auto plus betalen voor onderhoud wat je niet nodig hebt, betekent een hoge maandprijs. Er zijn ook minder fiscale voordelen voor ondernemers, omdat je niet de eigenaar bent van de auto. 

Financial lease biedt veel vrijheden en fiscale voordelen voor ondernemers. Je bent direct de economisch eigenaar van de auto en betaalt de financiering in vaste termijnen af. Omdat de Belastingdienst ziet dat het om een zakelijke investering gaat, mag je van veel aftrekposten gebruikmaken. Daar behaal je weer belastingvoordeel mee. Je moet alleen zelf nog de wegenbelasting en verzekering regelen. Wanneer jouw auto onderhoud nodig heeft, mag je zelf kiezen bij welke garage dit laat doen. Op deze manier heb je zelf inzicht in alle kosten, en betaal je nooit te veel voor je lease. 

Bekijk het aanbod Opel lease bij onze partner FinancialLease.nl voor de beste lease deals voor ondernemers.

Aanbevolen artikelen