Zo ga je goed om met je telefoon

We zijn erg gehecht aan onze telefoon en dat is niet zonder reden. De mobiele telefoon wordt gebruikt als betaalmethode, als agenda, om foto’s mee te maken en natuurlijk om te communiceren met vrienden, familie of collega’s. Om lang met je smartphone te kunnen doen, is het belangrijk om er goed en zuinig mee om te gaan. We hebben een paar nuttige tips voor je die helpen bij een lange levensduur van je telefoon.

Goed opladen is belangrijk

Er bestaan veel theorieën over de beste oplaadtechniek voor je telefoon. Tijdens het opladen wordt de batterij even iets warmer, daarom is het van belang om je smartphone niet in de hitte te leggen. Dat is – net als kou – niet goed voor de levensduur van de batterij. Daarnaast is vaker kort opladen beter dan in één keer opladen tot 100%. Dat heeft te maken met de slijtage die optreedt en sterker is als je de telefoon maximaal wil opladen.

Een warm toestel

Slijtage vindt ook plaats als je ‘extra’ gaat laden. Heb je dus de 100% bereikt, haal je kabel dan eruit en voorkom dat er onnodige slijtage van de accu ontstaat. Een laatste oplaadtip: probeer je telefoon zo min mogelijk te gebruiken als deze opgeladen wordt. Bij intensief gebruik wordt je toestel heet en dat gebeurt tijdens het opladen ook, waardoor er extra slijtage ontstaat. Mocht je echt in de problemen komen of onverhoopt vergeten bent je batterij tijdig op te laden, dan bieden powerbanks de uitkomst. Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Laat dan powerbanks bedrukken met een persoonlijke naam en voorzie je vrienden van hun eigen powerbank!

Energiezuinig

Als je eenmaal je telefoon tot 100% opgeladen hebt, wil je dat deze natuurlijk zo lang mogelijk mee gaat. Om dat voor elkaar te krijgen, kun je het best de helderheid van je scherm verlagen. In je instellingen kun je ook kiezen om het scherm snel uit te laten gaan als je je smartphone even niet gebruikt. De meeste toestellen hebben daarnaast een energiezuinige stand, die helpt ook om langer van een volle batterij te kunnen genieten.

Denk aan reparaties

Mocht je toestel het helaas begeven, willen de meeste mensen al snel een nieuwe telefoon kopen. De meeste problemen zijn echter te verhelpen in een telefoonwinkel en om die reden is het vaak niet nodig om je oude smartphone weg te gooien. Is je telefoon écht aan vervanging toe? Gooi deze dan niet in de vuilnisbak, maar lever ‘m in bij een inzamelpunt of bij de milieustraat. Veel grondstoffen kunnen namelijk opnieuw gebruikt worden. Repareren is beter dan vervangen, zeker voor het milieu. De productie van nieuwe telefoons is meer belastend voor het milieu dan een (klein) onderdeel vervangen. Een batterij die niet goed werkt, knoppen die niet functioneren of een haperende camera zijn problemen die in een telefoonshop verholpen kunnen worden.

Tijdelijk geen telefoon?

Op de eerste plaats; het is heel vervelend als je een dag – of meerdere dagen – niet kunt beschikken over je mobiele telefoon. Maar het betekent niet het einde van de wereld. Tijdelijk geen foto’s kunnen maken is geen groot probleem. Communiceren kan eventueel ook via chatfuncties op de computer en voor de agenda kun je een ‘ouderwetste’ papieren variant gebruiken. Aantekeningen of afspraken noteren kan ook eenvoudig in een notitieboekje. Om in dit soort noodgevallen toch de helpende hand uit te kunnen steken, is het altijd handig om een aantal notitieboekjes inclusief pennen bij je te hebben. Bovendien is pennen graveren met een naam of tekst een uitstekend idee als je de verrassing compleet wil maken!

Aanbevolen artikelen