De Anvera 48 All-Carbon Italian Superyacht Tender maakt je dromen waar

Er zijn superjachten, er zijn tenders (snel-varende sloepen), en dan zijn er Superjacht-tenders zoals deze: de Anvera 48. Voor de meesten onder ons is dit een absolute droomboot – een 14,5 meter lang schip volledig gebouwd van koolstofvezel in overeenstemming met zijn voorganger, de iets grotere Anvera 55.

De constructeurs van de Anvera 48 beweren dat dankzij de extreem lichte aanwezigheid van de boot in het water, een betere efficiëntie en hogere snelheden, samen met verminderde CO2 en vervuiling, haalbaar zijn. Het Italiaanse superjacht heeft een ontwerp van de hand van Aldo Drudi, terwijl hij vervolgens is voltooid in 3D door Paolo Picchi. Het concept en de techniek van de romp zijn van Andrea Frabetti.

“I started designing the Anvera thinking about an elegant and very fast dolphin. While the hull has been developed with hydrodynamic features in mind, the superstructure has been defined by aerodynamics.” – Drudi

Volgens Boat International maakt Anvera gebruik van het onderzoek van Team Italia Offshore, dat werd opgericht door Norberto Ferretti “voor de studie en het onderzoek naar extreme technologieën.” Het eindproduct biedt een indrukwekkend achterste strand van 19 vierkante meter speciaal gemaakt om lekker in te kunnen zonnen. De ruime hoofdcabine bevindt zich onder het dek. De kosten? Ruim 690.000 dollar.

Aanbevolen artikelen