Hoe kun je besparen op het drinken van koffie?

Het is alom misschien wel het meest geliefde drankje: koffie! Door de dag heen drink je waarschijnlijk meerdere koppen koffie. En dat kan toch wel in de kosten lopen. Hoe kun je nu besparen op koffie? Er zijn veel mogelijkheden te bedenken. Doe er je voordeel mee: lees gauw verder voor onze tips.

Maak thuis lekkere koffie

Ga je vaak de deur uit om koffie to go te halen? Zeker als je in een buurt woont waar veel koffiezaakjes te vinden zijn, is dit verleidelijk. Maar vergeet niet: het is al gauw een dure hobby. Tel al die koffies to go maar eens op, gedurende een week of maand tijd. Je kunt er beter voor kiezen om thuis goede koffie te bereiden. Ga op zoek naar je favoriete merk en bereid koffie op verschillende manieren. Zo kom je al gauw tot jouw perfecte kopje koffie.

Aanbieding voor koffie in de gaten houden

Ideaal koffiemerk gevonden? Let dan op een koffie aanbieding! Er zijn vaak acties, waarbij je koffie met korting kunt kopen. Dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Alle beetjes die je op die manier kunt besparen, tellen mee. Sla direct een voorraadje in, als je favoriete koffiesoort is afgeprijsd.

Koffie in grote verpakkingen kopen

Een ander idee: koop koffie in grote verpakkingen! Ook dit kan je vaak voordeel opleveren. In verhouding is de koffieprijs namelijk vaak net wat goedkoper bij grotere zakken dan bij kleinere zakken van dezelfde koffiesoort. Zeker iets om even in de gaten te houden. Bij koffiebonen kan dit bijvoorbeeld prima, aangezien ze vrij lang goed blijven.

Koffie meenemen onderweg

Reis je veel met de auto of trein, en haal je dan vaak koffie onderweg? Ook dit telt gauw op qua kosten – zoals we hierboven al noemden over koffietjes to go. Om te besparen, kun je maar beter zelf koffie meenemen vanuit huis. Maak je favoriete koffie, en giet het in een thermosfles. Dat is eigenlijk zo gepiept! Je kunt een thermosfles met een ingebouwd bekertje kiezen, als je het liefst uit een beker de koffie drinkt. Zo heb je die koffies van koffiezaakjes eigenlijk helemaal niet meer nodig.

Kosten bij een koffiezetapparaat kopen

Tot slot nog een tip als je van plan bent om een nieuw koffiezetapparaat te kopen: let ook hier op de kosten. Een apparaat kost natuurlijk sowieso wel iets, maar ga na of je echt alle bijzonderheden aan een apparaat nodig hebt waardoor de prijs omhoog gaat. Is dat niet aan jou besteed? Dan kun je ook een goedkoper apparaat kiezen. En houd uiteraard ook hier weer aanbiedingen in de gaten – wie weet kun je je favoriete koffiezetapparaat zo voor een leuk prijsje op de kop tikken.

Aanbevolen artikelen