Houd hier rekening mee bij het kopen van nieuwe boots!

Je voeten zijn het belangrijkste deel van je lichaam als je in de kou staat. Ze houden je warm, en ze beschermen ook tegen bevriezing. Het is dus tijd om te investeren in een paar laarzen van hoge kwaliteit die ervoor zorgen dat je tenen de hele winter lekker warm blijven! Maar hoe weet je of een leren laars het geld waard is? Hier zijn vijf dingen waar je op moet letten voor je koopt

Ga voor goed materiaal

Leer van goede kwaliteit moet zacht maar stevig aanvoelen, zonder krassen of slijtplekken op het oppervlak. Dit betekent dat de fabrikant er vanaf de eerste dag goed voor gezorgd heeft. Dit materiaal is overigens duurzamer dan andere materialen zoals kunstsu├Ęde of rubber, vooral als je naar buiten gaat of zelfs aan survivallen doet. Je wilt ook checken hoe goed de laars zich houdt in verschillende weertypen – sneeuw, regen, winderige dagen. Let erop dat de naden niet loskomen en dat er geen plekken zijn waar water door de kieren naar binnen kan sijpelen. Een goed idee is om een merk te zoeken dat bekend staat om hun hoge kwaliteit, zoals Timberland of Panama Jack schoenen. Je hoeft je over dit soort aspecten dan absoluut geen zorgen te maken!

Waarom je moet investeren in laarzen van hoge kwaliteit

Wees op je hoede voor laarzen die net te goedkoop zijn om van hoge kwaliteit te kunnen spreken. Zelfs als je niet veel te besteden hebt, is sparen voor laarzen van hoge kwaliteit uiteindelijk nog altijd goedkoper dan goedkope kopen. Hier is waarom, zoals geciteerd uit Kapitein Samuel Vimes ‘Boots’ theorie over sociaal-economische oneerlijkheid.”

“De reden dat de rijken zo rijk waren, redeneerde Vimes, was dat ze erin slaagden minder geld uit te geven.

Neem bijvoorbeeld laarzen. Hij verdiende achtendertig dollar per maand plus toelagen. Een echt goed paar leren laarzen kostte vijftig dollar. Maar een betaalbaar paar laarzen, die een seizoen of twee een soort van OK waren en dan als de hel gingen lekken als het karton het begaf, kostten ongeveer tien dollar. Dat waren het soort laarzen dat Vimes altijd kocht, en droeg tot de zolen zo dun waren dat hij op een mistige avond aan de hand van de straatstenen kon zien waar hij in Ankh-Morpork was.

Maar het ding was dat goede laarzen jaren en jaren meegingen. Een man die zich vijftig dollar kon veroorloven had een paar laarzen dat over tien jaar zijn voeten nog steeds droog zou houden, terwijl de arme man die zich alleen goedkope laarzen kon veroorloven in dezelfde tijd honderd dollar aan laarzen zou hebben uitgegeven en nog steeds natte voeten zou hebben”.

Interessant, toch?

Zorg voor de juiste pasvorm!

Om te zorgen dat ze er niet in klotsen, moeten je laarzen goed passen zonder je voeten te veel af te knellen (je wilt geen blaren). Ze mogen ook niet te strak en niet te los zitten waar ze aan dingen kunnen blijven haken of er helemaal af kunnen vallen. Een kleine opening tussen je langste teen en het uiteinde van de laars geeft voldoende ruimte voor de natuurlijke uitzetting van de voet bij het dragen van dikke sokken. Schoenen van gelijke maat passen meestal goed, maar als je bredere voeten hebt, overweeg dan laarzen te kopen van een fabrikant met een bredere toebox. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat je je gemakkelijk in je laarzen kunt bewegen. Je hiel mag niet uit de schoen glijden als je loopt en er mag ook geen knelling rond de enkel of over de bovenkant van de voet zijn.

That’s it: ga erop uit en doe je onderzoek, maar zorg er wel voor dat je een merk van hoge kwaliteit kiest als je je nieuwe laarzen koopt. Je voeten zullen je er dankbaar voor zijn!

Aanbevolen artikelen