Huidverzorging voor mannen: zo verbeter je je huid van binnenuit

Hoewel er veel aandacht is voor goed en gezond eten voor een betere huid, kan een verbeterde teint ook worden bereikt door een aantal andere methoden. Ja, we geloven allemaal graag dat het toepassen van de nieuwste anti-aging tovercrème met een exotische vorm van zeldzaam zee-plankton onze huid jonger zal maken. Toch is er meer dan dat. Natuurlijk, de nieuwste middelen van de meest innovatieve cosmeticamerken ter wereld helpen vast de kwaliteit van de huid, maar deze moeten worden gecombineerd met een arsenaal van binnenuit voor maximale resultaten.

Maak je geen zorgen. Hieronder vind je geen lijst met onbekende, moeilijk te vinden groente en fruit samengesteld in ingewikkelde, ellendige recepten. Wat je er wel vindt? Een korte lijst van gemakkelijk aan te pakken levensstijlkeuzes die misschien net het verschil maken voor een verbeterde look.

Hydratatie

Betere hydratatie is de sleutel tot het verbeteren van de algehele gezondheid van je huid. Het resultaat is meer hydratatie en uitstraling voor een betere elasticiteit en kleur. Daarnaast worden ongewenste toxines gespoeld. Een gehydrateerde huid ziet er niet alleen beter uit dan een uitgedroogde huid, maar het helpt ook om de eerste tekenen van veroudering te vertragen. Drink 2 tot 3 liter per dag. Water of thee dus. En die cola laat je het beste staan.

Ontstressen

Stress kan ervoor zorgen dat je je ellendig voelt. Het gevolg: permanente rimpels of acne veroorzaakt door stress. Door stress wordt de lichaamseigen productie van hormonen zoals cortisol verhoogd, waardoor de huid vetter wordt en het vermogen om acne-veroorzakende bacteriën te bestrijden afneemt. Probeer stress te verminderen door problemen op te lossen en je humeur te verbeteren met een positief aanvalsplan. Een directe, gemakkelijke en gezonde manier om te ontstressen is lichaamsbeweging.

Slaap

Hoewel de moderne man slaap misschien ziet als ‘zonde van de tijd’, is het essentieel voor een jongere en gezonder uitziende huid. Degenen onder ons die minder dan 7 uur slaap per nacht krijgen, kunnen een vermoeiend en saai voorkomen krijgen met donkere kringen die zich onder de ogen ontwikkelen. Geef de herstellingsmechanismen van je lichaam en huid de tijd om de huid nieuw leven in te blazen tijdens de nachtelijke uren.

Eten

Nee, geen ellendige recepten, maar voeding is wel degelijk belangrijk. Probeer waar mogelijk de inname van fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten te verhogen. Deze producten bevatten krachtige antioxidanten om je huid te beschermen tegen cellulaire schade veroorzaakt door vrije radicalen. Vitamine C boost op haar beurt je immuunsysteem en geeft je een stralende huid. En als laatste: vitamine E, ingenomen via gezonde vetten (avocado’s, vis, noten en zaden). Geweldig voor het herstel en behoud van een gezonde huid.

Stop Met Roken

Ja, dat lees je goed. Roken maakt de huid ouder en draagt bij aan de ontwikkeling van rimpels. De reden is dat roken de kleine bloedvaatjes in de buitenste lagen van de huid vernauwt, waardoor de bloedstroom afneemt en de huid bleker wordt. Dit vermindert ook de zuurstof en voedingsstoffen in de huid die belangrijk zijn voor de gezondheid ervan. Gewoon mee stoppen dus, en niet alleen voor je huid.

Aanbevolen artikelen