Een wijntje smaakt het lekkerst als…

Goede wijn smaakt altijd lekker, wanneer en waar je het ook drinkt. Maar er zijn van die momenten waarop een goed glas wijn extra lekker lijkt te smaken. Soms komt dat doordat je het combineert met iets waar de smaak daadwerkelijk beter van wordt, maar soms zijn het ook puur de omstandigheden die hun werk doen. Herken jij jezelf in de onderstaande voorbeelden?

De zon schijnt

Alles wordt beter als de zon schijnt. Je humeur, om maar eens een voorbeeld te noemen. De wereld om je heen ziet er nu eenmaal beter uit als er een fijn zonnetje op schijnt. Daardoor kun je ook beter van dingen die eigenlijk best alledaags zijn genieten. Van een goed glas wijn, bijvoorbeeld. Het kan de Cabernet sauvignon zijn die je altijd drinkt, of de witte wijn waar je eigenlijk niet eens echt een voorkeur voor hebt. Maar drink je hem goed gekoeld, op een heerlijk zonnig terrasje in een fijn gezelschap, dan zal hij smaken als de beste wijn die je ooit gedronken hebt. Een kwestie van een heleboel dingen die perfect samenkomen, en die ervoor zorgen dat jij optimaal kan genieten.

Er een goede maaltijd op tafel staat

Waar een fijn zonnetje er vooral voor zorgt dat je humeur zodanig opfleurt dat dingen nu eenmaal beter smaken, geldt bij de combinatie met een goede maaltijd dat de smaak van de wijn er echt beter van wordt. En de smaak van het gerecht overigens ook, het systeem werkt aan twee kanten. Zaak is wel om wijn en gerecht goed op elkaar af te stemmen, zodat de smaken elkaar goed aanvullen en versterken. In restaurants kunnen ze je hier goed over informeren, of je bijvoorbeeld beter een rode wijn Merlot of een andere wijn bij je maaltijd kunt drinken, maar ook als je een wijn voor thuis zoekt kun je vaak gemakkelijk uitzoeken of hij bijvoorbeeld goed bij vlees of juist bij vis past.

Je er gewoon even aan toe bent

Als je een lange, zware dag achter de rug hebt. Je bekaf bent, maar wel je deadline hebt gehaald. Als het allemaal even niet meezit, en je even een momentje voor jezelf nodig hebt. Als je heel de dag hebt lopen rennen en vliegen, en nu even aan wat ontspanning toe bent. Ook op dit soort momenten kan je glas wijn extra goed smaken. Juist omdat je even toe bent aan een momentje voor jezelf, aan even niks anders hoeven te doen dan genieten.

Je in goed gezelschap bent

Tenslotte kan wijn ook extra goed smaken als je een hele fijne avond hebt met gezellige, dierbare mensen om je heen. Ook hier gaat het weer om de externe factoren die maken dat alles beter lijkt te smaken. Geniet ervan! Want een glas wijn drinken terwijl je in goed gezelschap bent, dat is extra genieten.

Aanbevolen artikelen