Verschillende soorten hekken

Hekken, je hebt ze in vele vormen en maten. Hekken worden vaak gebruikt om ruimtes af te scheiden, gebouwen te beveiligen of dienen als omheining voor een gebied. Een van de bekendste soort hekken zijn dranghekken. Daarnaast heb je ook bouwhekken, beveilingshekken en hekwerkpoorten. Waarvoor worden deze hekken gebruikt en wat zijn de voor- en nadelen van deze verschillende soorten hekken? We leggen het voor je uit. 

Dranghekken

Dranghekken van Thibo worden voornamelijk ingezet om een weg of terrein tijdelijk af te zetten. Met dranghekken voorkom je snel dat mensen zich op niet toegankelijk terrein begeven. Een van de kenmerken is dat deze hekken laag zijn en licht in gewicht zijn. Dranghekken hebben als voordeel dat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn en dat je ze snel kunt neerzetten. Moet er een rij worden gevormd of mogen mensen een bepaald gebied niet meer in? Dan kan je een of meerdere dranghekken plaatsten. De dranghekken zijn altijd voorzien van een haak en een oogkoppeling waardoor je meerdere dranghekken met elkaar kan combineren tot één lang hekwerk. Hierdoor kun je veilig en efficiënt mensen begeleiden.

Bouwhekken

Bouwhekken worden, zoals de naam doet vermoeden, voornamelijk gebruikt op een bouwplaats of een evenement. Bouwhekken kenmerken zich doordat ze licht, groot, hoog en eenvoudig te verplaatsen zijn. Heb je een bouwplaats en wil je geen nieuwsgierige gasten? Binnen no-time kan je met bouwhekken een dichte omheining maken. Met de bouwhekken kan je gereedschap, materialen en de bouw beschermen. Ook kun je er zelfs nog voor kiezen om de bouwhekken met een speciaal alarm te voorzien. Zo kun je de bouwlocatie met een gerust hart afsluiten. Het enige wat  je nodig hebt zijn bouwhek voeten en klemmen om het hekwerk te plaatsen. Ook kan je een bouwhek zo installeren dat er een tijdelijke draaipoort of schuifpoort ontstaat waardoor de bouwplaats gemakkelijk kan afsluiten. 

Hekwerk poorten

Voor een goede beveiliging van een bedrijfspand of kantoor kan je kiezen voor een hekwerk poort. Hierin heb je veel verschillende soorten hekwerken. Wat voor soort hekwerk poort je kiest, is afhankelijk van de functionaliteiten, smaak en budget. Wanneer je een poort zoekt die zowel stevig, tegen een stootje moet kunnen en intensief gebruikt wordt is een spijlenpoort of dubbelstaafmatpoort de beste oplossing. Deze worden vaak gebruikt als toegangspoort bij bedrijven, opslagterreinen en parkeergarages. Zoek je zomaar een poort ter afsluiting van een grondgebied, zoals een tuin, dan kan je ook denken aan tuinpoorten. Gemaakt van gaas of met een dubbelmaatstaf vulling bieden ze de perfecte toegang naar je tuin. Zo zie je, er is altijd wel een hek(werk) wat past bij jouw doeleinden.

Aanbevolen artikelen