4 voordelen van occasion lease

Wil je een auto leasen, maar vind je de prijs van een nieuwe leaseauto aan de hoge kant? Dan twijfel je misschien toch of private lease een verstandige keuze is. Zet leasen in dat geval niet direct uit jouw hoofd. Je kunt namelijk ook voor occasion lease kiezen. Je leaset dan een tweedehands auto. Benieuwd of dit iets voor jou is? Wij zetten hier de voordelen van het leasen van een occasion op een rijtje.

1. Maandbedrag ligt lager

Laten we direct maar met het grootste voordeel van occasion private lease beginnen: je betaalt een lager bedrag per maand. Dit is vrij logisch te verklaren, want je bent niet de eerste eigenaar. Het gevolg hiervan is dat het voertuig inmiddels minder waard is geworden. Als je voor occasion lease kiest, pluk je hier de vruchten van. De leaseprijs is namelijk grotendeels afhankelijk van de waarde van een auto.

2. Je bepaalt zelf de looptijd

Wie voor private lease kiest, komt voor een aantal keuzes te staan. Zo kies je zelf bijvoorbeeld welke auto je wilt leasen. Hier blijft het niet bij, want bij occasion lease heb je namelijk ook inspraak in de looptijd van het leasecontract dat je afsluit. Bij de meeste leasemaatschappijen is de minimale looptijd 12 maanden, maar je kunt ook voor 24, 36, 48 of 60 maanden kiezen. Er zijn zelfs leasemaatschappijen waarbij je een contract voor 72 maanden af kunt sluiten.

3. Aanbod wordt steeds groter

Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor een auto leasen in plaats van kopen. Het gevolg hiervan is dat het aanbod occasions alsmaar groter is geworden. Een aantal jaar geleden was het nog behoorlijk lastig om een private lease occasion te vinden, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Zoek maar eens op het internet. Je krijgt binnen en paar tellen talloze websites te zien waar je een occasion kunt leasen.

Doordat het aanbod tweedehands leaseauto’s alsmaar groter wordt, kun je inmiddels ook allerlei verschillende soorten auto’s leasen. Zo kun je bijvoorbeeld een kleine stadsauto leasen, maar ook een grote(re) gezinsauto. De verwachting is dat de mogelijkheden de komende jaren steeds groter worden, waardoor occasion lease met de dag interessanter wordt.

4. Je hoeft vaak niet te wachten

Wie een nieuwe auto leaset, kan hier vaak niet direct mee wegrijden. De kans is namelijk klein dat de leasemaatschappij de auto die je wilt leasen op voorraad heeft. Kies je voor occasion lease? Dan is deze kans een stuk groter. Omdat het hier om een tweedehands auto gaat, heeft de maatschappij het voertuig waarschijnlijk al in zijn bezit. Sluit je een leasecontract af voor de betreffende auto? Dan hoef je meestal maar even te wachten. De auto wordt soms direct in orde gemaakt, waardoor jij er binnen de kortste keren mee weg kunt rijden.

Aanbevolen artikelen