4 tips voor het vinden van de ultieme huwelijksaanzoek locatie

Als je al een tijdje samen in een relatie zit, is het ter sprake komen van wel of niet trouwen heel normaal. Wanneer het huwelijk iets is waar je allebei voor open staat, is het aan jou om een mooi aanzoek te plannen. Het huwelijksaanzoek is een gebeurtenis waar je samen nog vele jaren op terug zult kijken. Het is één van die momenten in de relatie, die je ook met vrienden en familieleden zult delen. Ook wanneer ze er niet bij zijn zal het verhaal van het huwelijksaanzoek door de jaren heen nog vaak verteld worden. Het is daarom aan jou de taak om dit zo bijzonder mogelijk te maken en je vriendin echt te verrassen. Sommige vrouwen weten dat ze ten huwelijk gevraagd zullen worden, omdat daar in de relatie gesprekken over zijn geweest. Maar ze weten niet hoe, wat en waar. En dat maakt het voor jou als man zo leuk. Je kunt je vriendin verrassen en er een speciale gebeurtenis van maken. 

Locatie, locatie, locatie 

De locatie van het huwelijksaanzoek is wellicht net zo belangrijk als de ring zelf. Een goede ring is ook belangrijk voor het huwelijksaanzoek, omdat dit een ring is waar je vriendin heel haar leven tegen aan moet kijken. Het moet een ring zijn die bij haar en haar persoonlijkheid past. Je hebt verschillende diamantsoorten en gekleurde stenen. Wanneer je een verlovingsring hebt uitgekozen is het tijd om naar de locatie te kijken.
De locatie moet iets veelzeggends zijn en iets wat echt uniek is voor jullie als koppel. Zoek een plek met een speciale betekenis. Geen idee waar je het moet zoeken? Neem dan onderstaande tips goed door.

Het eerste plekje samen 

Het eerste plekje samen heeft verschillende betekenissen. Je kunt de locatie uitzoeken waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet, de locatie waar jullie samen de eerste date hebben gehad of de locatie waar je jullie eerste kus met elkaar hebben gedeeld. Een locatie waar je samen een ‘eerste keer’ hebt gehad creëert meteen veel gespreksstof samen. Je kunt herinneringen ophalen en aangeven dat dit dé perfecte locatie is om jullie nieuwe hoofdstuk samen te beginnen.

Een romantische plek in het buitenland 

Een huwelijksaanzoek in het buitenland heeft meteen al iets romantisch. Het leuke is ook dat je deze plek later nog vaak samen kunt opzoeken. Dit kan echt ‘jullie plekje’ worden. Een aanzoek in het buitenland laat ook zien dat je echt de moeite hebt om wat unieks te plannen voor je vriendin. Mocht je budget toereikend zijn, dan is dit zeker aan te raden. En het hoeft allemaal niet te ver van huis, je hebt ook hele leuke plekken in Europa waar je voor een zeer schappelijk tarief naar toe kunt reizen. Pak de Thalys naar Parijs en doe je aanzoek onder de Eiffeltoren.

Ga de natuur in 

De natuur is ook altijd een leuke plek om je vriendin ten huwelijk te vragen. De natuur is vaak rustig en een plek waar je echt even samen kunt zijn. Niet te veel mensen om je heen, geen drukte, geen geluid. Alleen jullie tweetjes samen. Het bos of het strand, beiden hebben iets speciaals. Ook een leuk idee is om naar één van de waddeneilanden te gaan. Texel heeft veel duinen en een mooi strand. Ga je buiten de zomer om is het er rustig en heb je vaak het hele strand voor jezelf. Heb je de mogelijkheid om dit te doen rond de zonsondergang, dan zal je extra punten scoren!

Thuis, maar dan wel op een speciale manier 

Thuis je vriendin ten huwelijk vragen kan ook. Je moet er echter dan wel een speciale gebeurtenis van maken. Decoreer je huis met foto’s van jullie samen, speciale verlichting, kaarsjes en bloemen. Zorg dat er echt een romantische sfeer in huis hangt. Zet haar favoriete hapjes en drankjes klaar en maak er een mooie avond van samen.

Aanbevolen artikelen